Monday, September 23, 2019

User Login

Site Search


Warning: include(): Failed opening '/home/armyshop/public_html/blog/wp-content/themes/platoon/platoon/searchform.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/armyshop/public_html/blog/wp-content/themes/platoon/platoon/tabber.php on line 53

5 motive pentru care ti-e frig in cort seara

Chestia asta e scrisă de admin On iunie - 25 - 2014

Ai de toate, de la sac de dormit la saltea (si cort, presupunem ca ai si cort), si tot ti-e frig seara, cand te bagi la somn. Ce faci gresit si cum rezolvi problema?

1. Lasi cortul deschis cand se lasa seara

Cortul izoleaza termic destul de bine, dar ar trebui sa ai ceva caldura inmagazinata inauntru ca sa aiba ce pastra. Asa ca inchide cortul inainte ca soarele sa se duca la culcare, si o sa fie mai placut atunci cand decizi si tu sa tragi pe dreapta.

2. Ai un cort prea mare pentru nevoile tale

Daca ai cort de trei persoane si dormi doar tu in el, o sa-ti cam fie racoare. Un cort prea inalt, de exemplu, nu tine asa bine de cald, pentru ca e mult spatiu in el. Daca e cortul potrivit, e suficient sa respiri in el, ca se incalzeste (cat de cat) mai bine.

3. Ai un sac de dormit nepotrivit

Mai simplu zis, ai un sac de dormit care asigura confort termic la temperaturi mai mari. Daca, sa zicem, esti la munte si seara ai, sa zicem, 15 grade, o sa ingheti daca sacul tau de dormit e subtirel si nu face fata decat la nopti de 20 de grade. Cand cumperi sacul de dormit, intereseaza ce indice de confort termic are.

4. Nu ai niciun strat izolator intre tine si pamant

Adica, nu ai fie o foita de neopren, fie o saltea cu aer (aerul izoleaza termic foarte bine), fie n-ai pus nimic pe patul pliant, nici sac de dormit n-ai, te bazai pe o patura si intra frigul pe dedesubt.

5. Te-ai imbracat prea gros sau nu te-ai schimbat de haine

Daca te imbraci prea gros inainte sa te bagi in sac, e posibil sa transpiri in haine, iar transpiratia sa faca ce stie ea sa faca – sa te racoreasca, desi tu ai da orice sa te incalzesti un pic, ca sa poti adormi. La fel se intampla daca nu te schimbi de hainele cu care ai stat ziua, care raman umede pe tine (chiar daca tu nu percepi asta) si tin racoare. Neaparat, schimba-te cu haine perfect uscate inainte sa te bagi in sacul de dormit!

 

Add A Comment