Thursday, October 17, 2019

User Login

Site Search


Warning: include(): Failed opening '/home/armyshop/public_html/blog/wp-content/themes/platoon/platoon/searchform.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/armyshop/public_html/blog/wp-content/themes/platoon/platoon/tabber.php on line 53

Briceagul asta e genial (cum alegi briceagul perfect pentru tine)

Chestia asta e scrisă de MilitaryShop On martie - 5 - 2015

Căutam zilele trecute în depozit să vedem ce produse ar fi tocmai bune de recomandat pentru perioada asta, și am dat peste ace, brice și bricege (sau briceaguri – deși forma asta nu e corectă, dar am văzut că o mai folosește lumea).

Ideea e că, stând așa, cu ele împrăștiate, m-am gândit că uite, n-aș ști foarte bine ce să aleg dintre ele. Calitativ, sunt extrem de mici diferențe – sigur, aici nu vorbim de bricegele pe care le poți lua din piață (unde poți avea și noroc de unul bun, dar și ghinion) și intervine și preferința pentru un brand sau altul (Victorinox?) sau pentru un anume tip de material pentru plăsele sau pentru lamă, dar, în principiu, un briceag e un briceag. Dincolo de problema evidentă a calității, de ce anume mai țin cont atunci când vreau să-mi cumpăr un briceag?

Cum aleg un briceag perfect?

Păi primul criteriu ar trebui să fie scopul. La ce-mi trebuie briceagul ăla?

 • Vreau o unealtă multifuncțională, cu care să pot drege chestii, care să aibă cuțit, ferăstrău, clește, foarfecă, șurubelniță sau
 • vreau un set de accesorii portabile, legate între ele și la îndemână, care să-mi fie de folos mai degrabă când vreau să desfac o bere, o conservă, să tai o roșie și să am și o furculiță mititică și o scobitoare, pentru după-masă?
 • Mi se întâmplă des să am nevoie de forfecuță, pilă, scobitoare, pensetă și altele asemenea și mi-ar prinde bine un briceag micuț, cu aceste câteva funcții, care poate fi atașat la chei, ca breloc?
 • Amintindu-mi ultimele situații (sau cele mai dese situații) în care aș fi avut nevoie de o unealtă sau ceva ce poate fi o funcție anume a unui briceag, de ce anume aș fi avut cel mai mult nevoie?
 • Am, de fapt, nevoie de un cuțit pliabil? Și mai puțin de sumedenia de funcții a unui briceag? (Că poate e mai bine să-mi iau un cuțit pliabil calumea, decât un briceag)

Al doilea criteriu ar fi frecvența estimată a utilizării.

 • O să-l folosesc în fiecare zi la câte ceva sau
 • mă bazez pe el doar când plec pe undeva, iar asta se întâmplă rar, adică o dată pe lună în weekend și de vreo trei ori pe an, câteva zile, la munte și la mare?
 • Vreau să-l țin cu mine sau
 • vreau să-l țin în mașină sau
 • vreau doar să-l am prin casă, să fie, la nevoie?
 • Vreau să-l pun în rucsacul meu pentru situații de urgență (caz în care trebuie să fie solid și să aibă cât mai multe funcții)

E pentru mine, pentru familie sau pentru cineva? Ăsta ar fi al treilea criteriu.

 • Dacă e pentru mine, clar trebuie să-mi folosească mie și să fie ce-mi doresc eu.
 • Dar dacă vreau să-l fac cadou cuiva, trebuie să mă gândesc ce fel de briceag i-ar trebui  sau i-ar plăcea?
 • E o persoană superstițioasă? (Superstițoșii cred că un cuțit sau orice care taie e un cadou de rău augur care “taie” prietenia, și se feresc să facă astfel de daruri, în ciuda utilității evidente)
 • E femeie sau bărbat? (gen diferit, funcții diferite, chiar dimensiuni diferite – e posibil ca o femeie să nu aprecieze un briceag foarte voluminos, de exemplu)

Așadar, succes în a alege cel mai bun briceag. Ține cont de cele de mai sus și de alte criterii (care mie nu mi-au venit în minte) și ia-l pe cel mai bun – pentru tine (sau pentru persoana care îl va primi de la tine).

 

 

 

 1. Colecționar pasionat. Said,

  Bravos.Super articolul.Recent am întocmit o trusă de ”surviver”(Black Box) și exact de aceste întrebări m-am lovit.La trusă am pus o lanternă Led Lenser TT iar la briceag am ales ceva bun ca preț cu o lamă de un minim necesar(440).Sunt tratamente mai sofisticate,interesante dar care nu-și justifică prețurile .
  P.S.Briceagul achiziționat e al 46 cuțit din colecție.L-am găsit ,după ore întregi de căutare pe diverse site-uri aici la Kaky

 2. MilitaryShop Said,

  Multumesc de apreciere!
  E foarte tare lanterna aia, poate o sa aducem si noi…
  Cat despre colectia de cutite, jos palaria!

 3. Colecționar pasionat. Said,

  E lăudabil că găzduiți un blog despre echipamente Outdoor.În opinia mea Led Lenser/Twei Bruder e azi cel mai tare de pe piața lanternelor.De-a lungul timpului am avut lanterne de la majoritatea producătorilor.Acum 4/5 ani cei mai buni în lanterne erau Maglite.Mai sunt cei de la Nitecore care suplinesc lipsa sistemului de focusare cu acumulatori puternici însă nu merită căci sunt dificili de întreținuț,încărcat/schimbat etc.Modelul TT de la Led Lenser e cel mai fiabil.Să ai 280 de lumeni în căușul palmei e o minune tehnică.Pur și simplu sfâșâie întunericul.

 4. MilitaryShop Said,

  Printre picături! Nu-i timp de scris în fiecare zi, dar ne străduim să scriem chestii utile (cât de cât).

  Vorbeam ieri de lanterna asta și m-am amuzat când povestea omul care a fost la un târg și a testat-o – a avut proasta inspirație s-o aprindă spre el și să aibă și ochii deschiși! A zis că s-a terminat târgul cu lanterna aia, n-a mai văzut nimic minute bune. Și tot el povestea că nu-i venea să creadă că pozele lor de prezentare sunt pe bune, până când a aprins una într-o hală înaltă, pe zi cu soare: lumina tavanul, fără probleme. Era soare, lumină de zi, în fine – lanterna adăuga și ea lumina ei. Tare. Foarte, foarte tare.

 5. Colecționar pasionat. Said,

  Da.Lanterna e neașteptat de ergonomică.Sunt foarte încântat de ea!O iau cu mine în buzunar deși de multe ori plec pe ziuă de acasă.Fiind mică nu mă încurcă absolut deloc.Mă ajută prin scări de bloc prost iluminate,în afara orașului etc.
  I-am proiectat un mic trepied pe care o pun când merg în afara orașului la apă sau la teren când mă prinde seara la meșterit.
  Îl puteți vedea pe
  -You Tube -pe canalul meu
  -Camouflage Perfect -Lanternă Led Lenser TT suport & trepied.

  Sănătate și Paște fericit alături de cei dragi.

 6. MilitaryShop Said,

  Aveți ceva colecție de video interesante acolo! Trepiedul e super idee, așa se poate folosi și pe post de lampă sau de… proiector, la ce lumină face.

  Mulțumesc, asemenea, sănătate și Paște fericit!

Add A Comment