Monday, September 23, 2019

User Login

Site Search


Warning: include(): Failed opening '/home/armyshop/public_html/blog/wp-content/themes/platoon/platoon/searchform.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/armyshop/public_html/blog/wp-content/themes/platoon/platoon/tabber.php on line 53

Calatorului ii sade bine cu drumul

Chestia asta e scrisă de admin On august - 15 - 2014

… asa ca plecam si noi la munte, sa ne curatam plamanii stati in oras atata vreme. O sa urcam cat mai sus (avem in minte cateva trasee, dar nu ne-am hotarat inca), asa ca o sa vorbim azi despre altitudine:

Intre 0 si 10 metri – hm, asta e la mare, nu-i altitudine. Noi mergem la munte. Sa urcam nitel, cam pana la 450 de metri.

Intre 450 – 850, chiar 1000 de m – presiunea aerului este constanta, ne simtim bine, rezistam la efort, ne plimbam, e totul OK.

Intre 1000 si 1200 m – aici respiri! In zona asta cresc bine brazii, molizii… si e aer curat, cel mai curat din tara!

Intre 1200 m si 1800 m – asta e zona cu sanatate naturala. Cu cat urcam spre 1800 de metri, cu atat aerul se rarefiaza si cei cu plamanii incarcati de tutun incep sa respire mai greu. Nu-i usor nici pentru oraseni, mai ales daca orasul e mare si poluat, cam cum e Bucurestiul nostru…

Intre 1800 si 2500 m – aici nu mai creste padurea, totul e superb de privit, dar trebuie sa urcam cu grija mai mare, pentru ca ne pierdem suflul usor. Nici oxigen nu mai este atat de mult, asa ca putem avea rau de altitudine, ne putem sufoca – nu e recomandat sa mearga pe aici celor cu probleme cu tensiunea, cu inima sau cu circulatia.

Peste 2500 de metri – e tare sus si bate vantul tare. Nu respiram usor, dimpotriva, iar presiunea atmosferica este mare si ne simtim apasati de cer. Totusi, cele mai impresionante peisaje aici se admira, iar in zilele curate, fara nori, putem sa vedem marea.

Drumetie placuta!

Add A Comment