Monday, September 23, 2019

User Login

Site Search


Warning: include(): Failed opening '/home/armyshop/public_html/blog/wp-content/themes/platoon/platoon/searchform.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/armyshop/public_html/blog/wp-content/themes/platoon/platoon/tabber.php on line 53

Util: lista de drumeție pentru un weekend (vineri seară – duminică seară)

Chestia asta e scrisă de admin On februarie - 5 - 2015

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când plec la drum, mereu uit câte ceva. Așa că am început să fac liste, și am uitat, chiar și așa, să adaug chiar tot ce-mi trebuia. Totuși, de-a lungul vremii, am tot scos chestiile inutile și am adăugat alte chestii de care am avut nevoie – așa că acum am liste complete, pentru fiecare anotimp, durată, tip de excursie și prilej.

M-am gândit întâi să public lista mea de drumeție de weekend, ca pantofarii bătrâni, cu cazarea asigurată pe undeva (gazdă-hotel-cabană, la alegere) – pentru că am o cu totul altă listă pentru ieșiri cu cortul (și evit să plec cu cort după mine doar un weekend). Dar cred că fiecare e cu nevoile lui, așa că, mai bine, scriu de ce trebuie să ții cont când îți faci lista proprie.

Durata excursiei

Dacă nu pleci multe zile, nu merită să iei prea multe haine. Dacă pleci pe o perioadă lungă, nu trebuie să iei tot dulapul, ci să umpli rucsacul cumpătat (pentru că va trebui să-l cari) și să prevezi situația în care va trebui să-ți speli chiloți, ciorapi, tricouri și să le și usuci.

Vremea (timpul probabil)

Dacă e cald, tot trebuie să ai ceva mai gros la tine. Nu uita că poate fi cald la poalele muntelui și frig pe creste, unde e și vânt, așa că ia ceva care ține de amândouă. Jachetele softshell sunt destul de costisitoare, dar merită, pentru că sunt destul de ușoare pentru cât de bine țin la frig și vânt.

Dacă e frig, clar trebuie să te pregătești după temperatură, și un strat în plus, în caz că e nevoie. Nu uita de încălțări! Dacă doar te plimbi, poți lua ceva mai ușor. Dacă e vreme ploioasă / umedă, ia-ți ceva în care să nu intre apa.

Perioada anului

Probabil că n-o să ai nevoie de căciulă vara, dar primăvara, chiar și prin mai, s-ar putea să fie utilă. Încălțămintea trebuie și ea adecvată.

Cazarea

Unde stai? O să fie cald? O să ai tot ce trebuie (adică ai unde să-ți faci un ceai, să-ți speli un ciorap?) sau e nevoie să iei cu tine diversele necesare? Cu ce le cari? Mergi cu mașina până acolo sau vii cu trenul / lași mașina în vale și urci cu toate cele în spinare?

Câte persoane merg?

E important să știi câți sunteți și ce poate duce fiecare. Nu are rost să veniți toți cu câte un aragaz și niciunul cu tigaie sau ibric, așa că faceți o conversație de grup pe Facebook și organizați-vă care ce ia și puneți la punct Planul B, pentru cazul în care e vreunul hăbăuc și uită acasă ce trebuia să aducă.

Dintre cei care merg, câți sunt copii care nu pot duce mare lucru? Copiii sunt deosebit de probematici în drumeții, pentru că ba nu mai pot duce rucsăcelul cu jucării și cărticele (pe care oricum nu le-ai fi luat, dar a insistat și s-a jurat că și le duce!), ba îi dor picioarele și trebuie să-i care cineva în cârcă. Când umpli rucsacul, gândește-te cum va fi cu copilul în plus, ca greutate de cărat și ajustează în consecință.

Nevoi deosebite

În drumeție, pune pastilele pe care le ai de luat sau cafeaua în cutiile de ou Kinder

În drumeție, pune pastilele pe care le ai de luat sau cafeaua în cutiile de ou Kinder

Unii dintre noi au nevoi deosebite când pleacă la drum – de la cele medicale (tratamente, restricții de greutate, restricții de mișcare etc) la dietă. Dacă nu ai voie zahăr, nu uita zaharina, iar dacă nu poți mânca nimic cu carne, ia-ți conserve vegetale (cu condiția să le poți duce la drum).

Chiar și tabieturile intră aici. Dacă știi că nu poți începe ziua fără cafea cu lapte și două lingurițe de zahăr, pregătește-ți pentru fiecare zi câte un recipient cu porția / doza necesară.

Foarte eficiente și practice pentru asta (și pentru că au dimensiuni reduse și nu mai cari toată borcănăraia și cutiile după tine) sunt cutiuțele de ouă cu surprize, care acum se închid cu un fel de balama, și în care poți înghesui de la pastile diverse la amestecuri de ness cu lapte praf și zahăr, gata de preparat.

(Poza e de aici)

Cu lista pregătită, poate o întinzi weekendul ăsta puțin la munte, că pe urmă zic meteorologii că se face cam iarnă, din nou.

Add A Comment